Top

De webwinkel is momenteel even niet bereikbaar.
Voor vragen kun je ons e-mailen

De kwaliteit

De sieraden van Naturings zijn gemaakt van echt zilver. De ateliers waar Naturings mee werkt, zowel in Europa als Azië, werken kleinschalig. Het zilver wordt daar gesmeed, met oog voor detail en volgens de ontwerpen van Naturings. In sommige sieraden zit een parel verwerkt, hiervoor worden uitsluitend echte zoetwaterparels gebruikt. In Nederland worden de sieraden van Naturings gekeurd en voorzien van een zilverkeurteken.

Kwaliteit

Naturings verkoopt alleen sieraden die gemaakt zijn van 925 sterling zilver. Dit eerste gehalte zilver bestaat voor 92,5% uit zilver. De overige 7,5% bestaat uit een lagere legering, meestal koper. Dit is nodig om het sieraad stevig te maken. De kwaliteit van het zilver wordt hierdoor verbeterd, waardoor het minder snel beschadigd. 925 zilver is zilver van de hoogste kwaliteit.

De prijzen van de sieraden worden bepaald door het gewicht, het ontwerp en hoeveel handenarbeid die er verricht moet worden door de edelsmid.

De Waarborgwet schrijft een zilverkeuring voor, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een sieraad koopt van echt zilver. Daarom zijn alle sieraden van Naturings voorzien van het 925 keurteken. Ook staat er in ieder sieraad het verantwoordelijkheidsteken van Naturings. Wanneer het sieraad een gewicht heeft minder dan 8 gram is een keuring niet nodig.

Parels


Parels bestaan uit parelmoer en vormen zich in oesterachtige zeemossels, sommige zoetwatermossels en soms zelfs in slakken. Ze ontstaan als reactie op binnengedrongen vreemde delen tussen de schelp en de mantel of in het inwendige van de mantel. Uit deze inkapseling ontstaat een parel.

Voor de sieraden van Naturings worden gekweekte parels gebruikt, zogenaamde zoetwaterparels. Tegenwoordig worden trouwens bijna alle parels gekweekt.