Top

De webwinkel is momenteel even niet bereikbaar.
Voor vragen kun je ons e-mailen

Sieraad verzorgen

De sieraden van Naturings zijn gemaakt van 925 sterling zilver. In sommige sieraden zit een parel verwerkt. Hier lees je hoe je jouw sieraad zo mooi mogelijk houdt.

Zilveren glans behouden


Een natuurlijke eigenschap van zilver is dat het kan oxideren (dof en zwart worden). De voornaamste oorzaak van oxideren is een zwavelhoudende verbinding in de lucht, waar het zilver op reageert. Daarnaast is de mate van luchtvochtigheid van invloed, hoe vochtiger de lucht hoe sneller het sieraad zwart wordt. Ook wordt oxideren beïnvloed door transpiratie. De een heeft hier meer last van dan de ander, omdat ieders transpiratie anders is. Alcohol, medicijngebruik en voeding speelt hierbij een rol. Tot slot kunnen schoonmaakmiddelen, parfum, deodorant en chloor (zwembadwater) je sieraden sneller laten oxideren.

Dat zilver zwart wordt is dus normaal. Je kunt het niet voorkomen, bij de een is het erger dan bij de ander, maar je kunt er wel rekening mee houden.

Door het regelmatig dragen van de sieraden beperk je de mate van oxidatie. Als je voor langere tijd het sieraad wilt opbergen, kun je het beste deze in een luchtdicht plastic zakje bewaren. Poets het sieraad wanneer het zwart is geworden met de zilverpoetsdoek van Naturings. Deze ontvang je gratis bij je bestelling. Wanneer het zilver erg zwart is geworden kun je beter een zilverpoetsmiddel gebruiken. Om krasjes zoveel mogelijk te voorkomen, voornamelijk bij ringen en armbanden, kun je het beste je sieraad afdoen als je met je handen gaat werken.

Parels verzorgen


Parels houden niet van zeep, parfum, make-up en schoonmaakmiddelen. Draag dus je sieraad met parel niet als je hier mee in de weer gaat. Ook kun je beter je parels afdoen als je in contact komt met water. Hoewel parels uit het water komen, houden ze er daarna niet van! Draag je het sieraad met parel even niet, berg deze dan goed op. Het liefst in een zachte doek die helpt krasjes te voorkomen.